közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.18. 13:52 Eli-from-zZz

Antioxidánsok hatása. Hogyan használjuk?

"Ez figyelmeztetés: mielőtt azt tanácsolnánk az embereknek, hogy juttassanak a szervezetükbe több antioxidánst, jobban meg kell értenünk, hogyan is működnek az antioxidánsok a szervezet teljes rendszerében - illetve bizonyos meghatározott körülmények között, mint például fizikai aktivitás alatt."

Mint ahogyan már egy cikkemben én is írtam, fontos hogy figyeljünk rá, mekkora a táplálékunk antioxidáns tartalma.

"Úgy hiszem, az emberek nem fogják fel, hogy a szervezetben az antioxidáns-oxidáns mérlegnek milyen finom egyensúlyban kell lennie. Kutatásunk éppen azt mutatja, hogy nem adhatunk csak úgy egy nagy adag antioxidánst a szervezetnek, abban a hitben, hogy jó hatása lesz. Valójában akár ronthatunk is a problémán ezzel"

Mondja az egyik kutató a Kansas Állami Egyetemről, akik azt vizsgálták, hogy izom aktivitás közben milyen hatással van az oxigén felvételi képességre az antioxidánsok szedése. A kineziológia, anatómia és fiziológia tanszék együttesen működteti azt a laboratóriumot, amely a fizikai aktivitás hatását vizsgálja az egészségre és a betegségre - állatkísérletekkel. Ezen belül folytattak kísérleteket arról, milyen hatással van az izmok vérellátására, ha különböző dózisú és típusú antioxidánsokat adagolnak a kísérleti állatnak.

"Ma már tudjuk, hogy ha az antioxidáns terápia kiküszöböli a hidrogénperoxidot - vagy más, természetes értágító oxidáns vegyületet -, akkor romlik a szervezet képessége arra, hogy az izmokhoz szállítsa az oxigént, és az izom nem tud megfelelően működni. "

komment

Címkék: táplálkozás betegség egészség test egészségügy tanulmány orvoslás védelem élelmiszer mérgek természetes védettség antioxidás


süti beállítások módosítása