közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.18. 12:58 Eli-from-zZz

Mitől BIO a BIO és az miért jó?

Mivel egyre több "harcosa" van a környezetvédelemnek és a szennyezést ellenzőknek, hatásuk nem csak az élelmiszeriparra terjed ki, hanem a kozmetikumok területein is hódít a "természetes" eszme. Hála az égnek egyre több vásárló választja a káros/mesterséges anyag mentes termékeket, mivel azok sokkal barátságosabbak a testünkel.

 

Sajnos a piac mai állása szerint a szerves összetevőkből készült, a megfelelő szakmai szervek által szoros kontroll alatt tartott termékek ára jelentősen magasabb, mint a „hagyományos” készítményeké. Mégis növekszik az igény, ami azt is jelentheti, hogy idővel fordul e téren is a kocka.

A BIO kozmetikumok alapanyagai rendszerint a természetben fellelhetők. Ezek olyan organikus összetevők, amiket mezőgazdaságokban, vagy erdő gazdaságokban termesztenek, viszont itt is figyelni kell arra, hogy hogyan termesztik. Nagyon fontos, hogy az alapanyagok előállítása az ökoszisztéma tiszteletben tartására épüljön, vagyis nem mérgezi a környezetet mesterséges anyagok alkalmazásával, még a nagyobb terméshozam elérése érdekében sem.

Hogy miért? Mert minden mindenre hatással van, ez az amit nem nagyon tudnak jópáran. A biokozmetikumok előállítása során számos nagyon szigorú előírásnak és szabálynak kell megfelelni ahhoz, hogy a termék viselhesse a minősítő emblémát. Világszerte több hivatalos szerv dolgozik azon, hogy a biokozmetikumok vásárlói valóban az elvárt minőségért fizessenek többet. Ennek érdekében az ellenőrzés folyamatos, és nagyon szigorú.

Íme a felügyelő szervek névsora:

  • Cosmebio,
  • NOP (National Organic Program, USA),
  • One Voice (állatkísérletek elleni szervezet),
  • Onippam (aroma- és gyógynövények szakmaközi szervezete).
  • Ecocert, az organikus eredetű szépségápolási cikkek európai vizsgáló és tanúsító egyesülete.

Tulajdonképpen mindenféle termékkel találkozhatunk és a teljes fürdőszobánkat lecserélhetjük ilyen készítményekre. Szervezetünk megfogja hálálni a törődést, habár mindenki készüljön föl, hogy az első 1-2 hét nagyon forcsa lesz. Senki ne ilyejen meg, egyszerűen csak arról van szó, hogy a mérgek táoznak a felszínről és ez kivált ilyen-olyan reakciót. Utánna minden rendben lesz

komment

Címkék: bőr egészség test életmód környezetvédelem védelem hormonok kozmetikum mérgek tudatos vásárló vegyi anyagok természetes védettség


süti beállítások módosítása