közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.03.31. 22:26 Eli-from-zZz

Gyógyszerekkel és kemikáliákkal áztatjuk a környezetet

A reggeli zuhanyzás vagy fürdőzés jelentős hormon-, antibiotikus és egyéb gyógyszerészeti hatóanyagforrás, amelyek károsak a környezetre, hangoztatják amerikai tudósok.

Címkék: tanulmány környezet kozmetikum mérgek vegyi anyagok


2010.03.17. 12:53 Eli-from-zZz

Jó szelet!

A hajózásban nem nagy újdonság a szél kihasználása, de úgylátszik vannak akik elfelejtették az alapokat. Most viszont újból felfedezték, méghozzá nem is akármilyen hajózásnál, és ennek mindanyian örülhetünk. Egyszerű tény, hogy a szél olcsóbb, mint az olaj, és jóval környezetbarátabb energiaforrás is. Szélviszonyoktól függően egy teherhajó éves üzemanyag-költsége 10-35%-kal csökkenthető.

 

Címkék: technika környezetvédelem energia víz öko óceán szél energia


2010.03.17. 11:59 Eli-from-zZz

Állatkák és a kozmetikumok

2013-ig meg kell szünteti a rúzsok és ránctalanítok tesztelését állatokon, az Európai Uniós jogszabályok alapján. A L'Oreal kezdeményezésére laboratóriumban létrehozott emberi sejtekkel (juppííí...) fogják helyettesíteni a kísérleti állatokat.

Címkék: bőr környezetvédelem tudatos vásárló állatkísérletek vegyi anyagok


2010.03.16. 13:51 Eli-from-zZz

Gyógyszer-tanulmány-humbug-Pfizer

Sokszor olvashatjuk ilyen-olyan gyógyszereken, mostmár élelmiszereken is, hogy "Tudományosan megalapozott." vagy "Orvosilag jóváhagyott." vagy valami ilyesmit. Gáz csak akkor van, ha kiderül, hogy semmilyen orvosi, vagy tudományos dolog nem áll a dolog mögött, hanem az egész cak egy humbug. Ez történt most a Pfizer gyógyszergyártó céggel is, amikor Dr. Scott Reuben bevallotta, hogy 13 éven át az volt a feladata, hogy kutatási eredményeket és tanulmányokat hamisítson meg azért, hogy a cég gyógyszereit jobban el tudják adni.

Címkék: egészség egészségügy tanulmány orvoslás gyógyszeripar pfizer


2010.03.05. 14:50 Eli-from-zZz

Gombnyomogatás vs. sport

Most hogy itt van a tavasz és süt a nap (legalábbis gyakrabban), ideje volna változtatni egy-két statisztikai adaton. Ugyanis az 1999 és 2009 között a 15 éven fölüliek körében a semmilyen sportolást nem végzők aránya 56%-ról 69%-ra emelkedett, derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet nemzetközi kutatása alapján a fiatal illetve a fiatal középkorúak körében. A 60 felettiek körében pedig a legritkább.

Címkék: edzés város egészség elhízás test életmód testépítés tanulmány szív és érrendszeri probémák


2010.03.02. 23:22 Eli-from-zZz

BRB, vagyis Be Right Back

Szeretnék bocsánatot kérni, amiért az útóbbi időben "megszűnt" a blog. A hiányosságokat hipp-hopp pótólni fogom és igyekszem úgy megoldani a dolgokat, hogy többé ilyen ne legyen...

Addig is kérnék még egy kis türelmet és pár napon belül újból minden pörög majd.

Köszönöm szépen ;P

Címkék: blog


2010.02.25. 12:25 Eli-from-zZz

Bloom Energy. Mi van a dobozban?

A Szilícium völgy nem csak az innovatív webes cégeiről híres, hanem a 'zöld' t5echnológiának is Mekkája. Bloom Energy, ami hivataosan tegnap nyitotta meg kapuit mindenki előtt, épített egy akkora dobozt, amit egy kézzel simán megtartok és energiával lát el egy egész házat!

 

Címkék: technika környezetvédelem globális felmelegedés energia öko szén dioxid bloom box bloom energy


2010.02.25. 11:29 Eli-from-zZz

Évi 40 millió tonna elektronikai hulladék keletkezik

Hamarosan komoly egészségügyi kockázati tényezővé válhat a fejlődő országokban az odaszállított elektronikai hulladék - derült ki az ENSZ Környezetvédelmi programjának (UNEP) legújabb jelentéséből.

Címkék: technika környezetvédelem tanulmány természeti katasztrófa szemét sziget


2010.02.22. 13:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day II.

"It's the little things that make the big things possible. Only close attention to the fine details of any operation makes the operation first class." -- J. Willard Marriot

Címkék: quote of the day


2010.02.22. 09:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day I.

"Failure is not fatal, but failure to change might be." -- John Wooden, basketball coach

Címkék: quote of the day


2010.02.21. 13:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day II.

"Sometimes the best helping hand you can get is a good, firm push." -- Joann Thomas

Címkék: quote of the day


2010.02.21. 09:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day I.

"Don't be afraid to take a big step if needed. You can't cross a chasm in two small jumps." -- Anonymous

Címkék: quote of the day


2010.02.20. 13:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day II.

"Example is not the main thing in influencing others. It is the only thing." -- Albert Schweitzer

Címkék: quote of the day


2010.02.20. 12:00 Eli-from-zZz

Elvetett gyógyítók

Bolygónk lakóinak négyötöde hagyományos terápiákkal kúrálja magát – tudhatjuk meg a National Geographic Magazin decemberi számából. A nyugati ember azonban csak elvétve alkalmazza a gyógynövényeket. Vajon jó ez? S ha igen, kinek?

Címkék: egészség természet egészségügy orvoslás national geographic élő öko élelmiszer gyógynövény tudatos vásárló természetes védettség


2010.02.20. 09:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day I.

"Men are anxious to improve their circumstances, but are unwilling to improve themselves; they therefore remain bound." -- James Allen

Címkék: quote of the day


2010.02.19. 17:19 Eli-from-zZz

Mindennapi mérgeink. Vegyszerek, amik hatással vannak ránk.

A vegyiparban közel 10 millió vegyszert különböztetnek meg. Ezek közül össz-vissz 1000 ről csináltak olyan vizsgálatot, ahol az élő szervezetre gyakorolt hatásokat elemezték. Így hát nem meglepő, hogy néha néha megjelenik egy vizsgálat, amiből kiderül, hogy ilyen olyan vegyszerek úszkálnak a testünkben, bár sokkal rémisztőbb az "esetleges" hatásuk. Azért "esetleges" mert szinte soha nem vizsgálják az emberekre gyakorolt hatást, hanem az állatokon végzett kutatásokat publikálják, ami mellé odateszik az "emberekre nem vonatkoztatható" jelzőcskét.

Áljon itt 10 olyan vegyület, amikkel minden egyes nap talákozunk:

Címkék: egészség életmód tanulmány öko műanyag óceán hormonok mérgek bpa vegyi anyagok biszfenol a szemét sziget


2010.02.19. 15:48 Eli-from-zZz

Amit eszünk, azért többet eszünk

Amikor telített zsírokban gazdag ételeket eszünk, azok az agysejtekbe jutva gátolják azt a fékező rendszert, amelyik leállítaná elszabadult étvágyunkat, ezért éppen akkor nem hagyjuk abba az evést, amikor kellene.

Bonyolult idegrendszeri folyamatok indulnak meg a szervezetben, amikor már tele van a gyomrunk, de még továbbra is folytatjuk az étkezést. A testünk figyelmeztetne, hogy ennyi már elég volt, de ha valami finomat eszünk, nem hagyjuk abba. Az amerikai Deborah Clegg és munkatársai a Journal of Clinical Investigation folyóiratban írtak a jelenség okairól.

Címkék: táplálkozás betegség egészség elhízás életmód tanulmány cukor hormonok élelmiszer tudatos vásárló palmitinsav szív és érrendszeri probémák telített zsírsavak


2010.02.19. 15:15 Eli-from-zZz

Greener Gadgets, avagy mit várhatunk a jövőben?

A Zöldebb Cuccok Konferencia (Greener Gadgets Conference, most ez a legjobb fordítás, ami az eszembe jutott) olyan problémakörökkel foglalkozik, mint az energiahatékonység, a fentartható tervezés, innovatív fejlődések a termékek csomagolásánál és előállításánál, valamint újrahasznosítási problémák megoldása. Azt is kihangsúlyozzák, hogy az elektronika milyen mdon hat a megújul energiaforrásokra a fejlődő országokban.

Tessék csak nézelődni, nagyon érdekes dolgok lesznek itt!

Címkék: design technika természet életmód környezetvédelem globális felmelegedés energia napenergia öko egyszerű tudatos vásárló greener gadgets conference


2010.02.19. 14:37 Eli-from-zZz

Áruházat a környezetvédelmi területre. Juhúúú!

A környezetvédelmi és vízügyi minisztérium megvizsgálja, hogy jogszerű volt-e a dunakeszi tőzegláp védettségének megszüntetése. A tárca több oldalról megalapozott szakértői véleményt akar az ügyben.  Minisztériumi felülvizsgálatot rendelt el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerdán a dunakeszi tőzegláppal kapcsolatos hatósági döntés miatt.

Címkék: város természet környezetvédelem auchan környezet védelem áruház


2010.02.19. 13:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day II.

"To carry a grudge is like being stung to death by one bee." -- William H. Walton

Címkék: quote of the day


2010.02.19. 09:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day I.

"Actions are seeds of fate. Seeds grow into destiny." -- Harry Truman, 33rd President of the United States

Címkék: quote of the day


2010.02.18. 13:52 Eli-from-zZz

Antioxidánsok hatása. Hogyan használjuk?

"Ez figyelmeztetés: mielőtt azt tanácsolnánk az embereknek, hogy juttassanak a szervezetükbe több antioxidánst, jobban meg kell értenünk, hogyan is működnek az antioxidánsok a szervezet teljes rendszerében - illetve bizonyos meghatározott körülmények között, mint például fizikai aktivitás alatt."

Mint ahogyan már egy cikkemben én is írtam, fontos hogy figyeljünk rá, mekkora a táplálékunk antioxidáns tartalma.

Címkék: táplálkozás betegség egészség test egészségügy tanulmány orvoslás védelem élelmiszer mérgek természetes védettség antioxidás


2010.02.18. 13:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day II.

"A vision is a clearly-articulated, results-oriented picture of a future you intend to create. It is a dream with direction." -- Jesse Stoner Zemel

Címkék: quote of the day


2010.02.18. 12:58 Eli-from-zZz

Mitől BIO a BIO és az miért jó?

Mivel egyre több "harcosa" van a környezetvédelemnek és a szennyezést ellenzőknek, hatásuk nem csak az élelmiszeriparra terjed ki, hanem a kozmetikumok területein is hódít a "természetes" eszme. Hála az égnek egyre több vásárló választja a káros/mesterséges anyag mentes termékeket, mivel azok sokkal barátságosabbak a testünkel.

 

Címkék: bőr egészség test életmód környezetvédelem védelem hormonok kozmetikum mérgek tudatos vásárló vegyi anyagok természetes védettség


2010.02.18. 09:00 Eli-from-zZz

Quote of the Day I.

"Chop your own wood and it will warm you twice." -- Henry Ford, Founder of the Ford Motor Company

Címkék: quote of the day