közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2009.10.26. 18:12 Eli-from-zZz

Hogyvolt?

Ez a blog azért indult el, mert nagyon megragadott minket egy gondolat. Mi is felhasználók, vásárlók vagyunk, de szeretnénk ennél valamivel többek lenni. Nyugodtan hívhatjuk ezt tudatos vásárlónak, hiszen az információt, amire szükségünk van, meg lehet szerezni.

Úgy találtuk, hogy a világunk változik. Egyre zöldebbek és ökóbbak, meg ecóbbak lesznek a dolgok, ám fogalmunk sincsen, hogy a hangzatos marketinges szavakon meg a pár soros ideológián kívül vajon mit jelenthet ez? Mitől jobb a jobb, mire kellene figyelni, hogyan kéne választani?

Ezekről nem nagyon lehet tájékoztatókat találni, így hát elkezdtünk keresgélni.


Azt kell mondjam, tetszett amit találtunk, tetszett az értelem és az ideológia, ami meghúzódik ezek mögött a szavak mögött, de arra is rá kellett jönnünk, nagyon gyorsan, hogy nem minden bio (öko, eco, természetes...stb.) ami bio (öko, eco, természetes...stb.).


Ebben a könyvben van három irányelv, ami nagyszerűen összefoglalja azt, amire mi is törekedni szeretnénk:

-Tudj a hatásokról!

-Törekedj jobbításra!

-Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

 

Van értelme jól vásárolni, és egészséges összhangra törekedni a környezettel. Erről fogunk írni, választási lehetőségekről, néhol kis okosságokról, érdekességekről. Törekszünk arra, hogy az élet minden területét lefedjük, akármennyire is lehetetlen vállalkozásnak tűnik is ez első látásra.


Érdekes változások mennek végbe a Világban, és véleményünk szerint nem csak szemlélőként kell ezt megélnünk, hanem aktív résztvevőként. Reméljük hogy Ti is a részei akartok lenni ennek, és kíváncsiak vagytok, hogy az egyik műanyagot miért tiltják be, míg a másikat nem, hogy miért van egyes kozmetikumokban kőolaj, mit jelent az hogy fair-trade, és így tovább.

Szóval gúgülre fel, és amit megtudtál, azt közZzöld! :)

komment


süti beállítások módosítása