közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.01.26. 10:47 Eli-from-zZz

Kicsi csíra

Az igazság az, hogy nem szabad abba a csapdába esni, mely szerint a csíráztatás a „biomókusok” idióta hobbija. Ennél sokkal de sokkal értelmesebb, és egyszerűbb dologról van szó, nem beszélve arról, hogy nagyon is elterjedt. Ez részben köszönhető annak a divatnak is, hogy sokan elkeztek érdeklődni a magas tápértékű és egészséges élelmiszerek felé.


 

Egy kis idő múlva minden ilyen ember megtalálja és újból felfedezi a lassan több mint 3000 év történelemmmel rendelkező csírákat. Én azért írok róla, mert úgy vélem, hogy főleg a téli időkben fontos hogy megfelelő mennyiségű vitaminokhoz és rostokhoz jusson a szervezetünk, ugyanis ezek megléte nélkűl feléphetnek bizonyos hiány-, és allergiás betegségek. Nem beszélve arról, hogy egészségesnek lenni mindig jó :)


 

Ha valakinek nem lenne tiszta, akkor elmondom, a csíra a kifejlett növény kezdeti állapota. Az egész egyetlen icinke magból indul ki, amely víz és fény, nomeg levegő hatására, megindúl a növekedés útján, aztán mielőtt még nagyon kifelylődne, az ember ezt cakli-pakli megeszi. Ez a következők miatt jó. Elösszőr is egy magban megvan minden olyan anyag, ami egy egész növény kifelylődéséhez szükséges, ám nyugodtan mondhatjuk, hogy stázisban vannnak ezek a hozzávalók.


 

A mi jótékony hatásunkra ezek az anyagok kémiai reakciókba kezdenek és enzimek-hatóanyagok ezrei szabadulnak fel. Elég az hozzá, hogy egyetlen csírában több hatóanyag van, mint egy egész kifelylett növényben. Ez nekünk azértg jó, mert az élő -merthogy ezt élő élelmiszernek nevezik- csírákban lévő hatóanyagok és enzimek könnyen beépülnek a mi szervezetünkbe az elfogyasztásuk után. És a csírákon alapuló táplálkozásnak bizony rengeteg előnye van. Ezek mind nagyon jól felvannak itt sorolva.


 

Lényegében véve, nagyon sokat dob egészségünkön és közérzetünkön a csírák fogyasztása, mindezt úgy, hogy a megszerzésükre alig kell napi pár percet fordítanunk.

Arról, hogy mit érdemes csíráztatni, ebben a cikkben találtok egy nagyonjó leírást

komment

Címkék: táplálkozás egészség életmód élő egyszerű


süti beállítások módosítása