közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.01.28. 21:42 Eli-from-zZz

Csillogó villogó gyümölcsök

Személy szerint nagyon szeretem a gyümölcsöket és amikor csak tudok, veszek is magamnak. Sajnos ahogy egyre tájékozottabbá válok, úgy válik ez a feladat egyre nehezebbé. Szinte nincs már olyan gyümölcs, ami kívül és/vagy belül ne lenne jó alaposan megszórva vegyi anyagokkal. Persze sajnálatos módon átfogó tanulmányok ezek hatásairól még nem készültek, elvégre kinek kell az...

 

A következő ugyanis a veszély. A távolról érkező gyümölcsöket rögtön a szüret után jó alaposan lefúják mindenféle vegyi (aromás szénhidrogének: bifenil(E230), orto-fenil-fenol(E231), nátrium-orto-fenil-fenolát(E232), tiabendazol(E233), vegyszerek: imazalil, prokroláz) anyaggal, amik egy viaszos réteget képeznek abból a célból, hogy az esetleges gombákat megöljék. Ebben a szép kis csomagban kerül ki a boltokba is. Részletes kutatások (ahogy már írtam) még nincsenek, ám szerencsére a japánok egereken elkezdték ezeket az anyagokat tesztelni (itt meg itt) és nem túl bíztató eredményeket kaptak. Ezen kívűl csak azokat a beszámolókat lehet hallani, amiket azok a munkások mondanak, akik ezekkel az anyagokkal dolgoznak.

Máj és vese károsodások, pajzsmirigy rendelenességek, egyes szerek következtében izom koordinációs zavarok, gyomor elégtelenségek. Az igazság az, hogy eléggé undorító a dolog, főleg az, hogy nagyon nehézkessé válik az ilyen szerekkel lesprickolt gyümölcsök elkerülése. Éppen ezért ajánlom, hogy mindenképpen tájékozódjatok! Nem azért hogy féljünk egy mandarintól (vuuhuuu), hanem azért, hogy legyen választási lehetőségünk!

Ajánlott olvasmány:

komment

Címkék: gyümölcs táplálkozás életmód élelmiszer mérgek tudatos vásárló vegyi anyagok


süti beállítások módosítása