Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.01.30. 16:00 Eli-from-zZz

A szex vajon mi?

A Medián 2007-es felmérése alapján bár javult a szexről való komunikáció Magyarországon, a változással nem mindenki elégedett. Elcsépelt kilisé, de a szexrőlbeszélnikell. Mindenhonnan záporozik ránk a sok intim üzenet, spam, reklám, műsor, információk és ingerek hada, arról nem is beszélve, hogy itt többek között a fajfentartásról van szó, ami btw(!) a fizikai szükségleteinket is masszívan érinti. Nemsokára itt a Valentin-nap sőt, a tavasz is, pangapity, amikor mindenki érzi, hogy ha nem jön szembe gyorsan valami pontenciális szerelmi/szexuális partner, akkor hamarosan robbanni fog.

 

Úgy találom tehát, hogy jópár fontos kérdésről kell szót ejtenünk a szex kapcsán, kezdve a róla való beszédtől, a testi-lelki vonatkozáson át a fogamzásgátlásig, sőt a nemi betegségeket is érdemes érinteni. Mert ez a téma javarészt mindenki érint aki 12 és 90 között van.

Nagyon sok olyan dolog van, amire nem is gondolnánk. Például, hogy a férfiaknak és nőknek teljesen eltérő a hormontermelésük amindennapok folyamán és míg mondjuk egy férfi naponta töbször is számíthat tesztoszteronszint ugrásra, aminek következtében a nemi vágya is felugrik, addig egy nőnek folyamatosan emelkedig a hormontermelése, és szinte este 6-ig változatlan marad. Ettől függetlenül, nyugodtan egyezzünk meg abban, hogy (nagy átlagban) mindkét nem képviselői szeretik a szexet, csak sajnos nem mindegy, hogy mikor van rá igényük.

Ami talán mindenkinek segít egy kicsit:

komment

Címkék: férfi szex fogamzásgátlás hormonok


süti beállítások módosítása