Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.01.31. 15:00 Eli-from-zZz

A BPA hatása a szexuális életre

Ma egy kissé jobban ráfekszm a műanyag témára, ezért ez a cikk is a biszfenol-A (BPA) hatásait fogja felytegetni. Mint ahogy már írtam ebben és ebben a cikkben, komoly következményei vannak a műanyagok ilyen elterjedtségének. Sajnálatos módon eddig nem volt semmi olyan kísérlet/megfigyelés, ami nem kisállatokon, hanem embereken történt volna. Ez most megváltozott.

 

Mint kiderült a túlzott mértékü BPA terhelés komoly zavarokat okoz a férfiak szexuális képességeiben. Ez úgy derült ki, hogy Kínában vizsgáltak 230 olyan férfit, akik BPA előállításával foglalkoznak. Ahogy már megtudtuk a BPA az iparban nagyon széles körben alkalmazott polikarbonát a műanyagok előállításának egyik kiinduló alapanyaga. Évente 2.2 milliárd kilógrammot állítanak elő belőle.

Nagyon széles körben elterjedt a felhasználása és a kórházi eszközöktől kezdve a technikában és elektronikában is alkalmazzák, nem különben az élelmiszer iparban, például a konzervdobozok belső borításában, vagy különböző ételtároló edényeknél. Az emberi szervezetekbe akkor kerül, amikor a tároló eszközben lévő ételből vagy italból átszivárog a na mibe? Az ételbe vagy italba.

Naszóval a vizsgálat. Egy Shanghaiban lévő BPA-t előállító üzem 230 dolgozóját vizsgálták meg és kontrolcsoportként 404 olyan férfi szolgált, akik a munkályuk során nem érintkeznek ezzel a hormonszerűen viselkedő anyaggal. Az eredmény eléggé kellemetlen volt, mert mindnet összesítve a végén a 230 dolgozó sokkal gyakrabban tapasztal problémákat a szexuális életében, mint a kontrolcsoprt tagjai.

Dr. De-Kun Li a tanulmány vezető szakértője nyilatkozta:

"Ebben a tanulmányban nagyon magas BPA-szintek hatását vizsgáltuk, így ezek az eredmények nem vetíthetőek ki a mindennapi életre. Olyan újabb vizsgálatokra is szükség van azonban, amelyekkel megállapítható, hogy melyik az a legalacsonyabb BPA-mennyiség, amely már hatással lehet a szaporítószervek működésére. Felmerül a kérdés, hogy van-e olyan mennyiségű terhelés, amely még biztonságos, és ha igen, melyik az a mennyiség"

Forrás:

 

komment

Címkék: férfi szex tanulmány műanyag hormonok élelmiszer bpa vegyi anyagok biszfenol a


süti beállítások módosítása