közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.01. 19:30 Eli-from-zZz

Együnk az egészségért

Az emberi szervezet nagyon ellenálló szerkezet. Ami azt illeti, sokkal ellenállóbb, mint ahogyan azt sokan hiszik. Például, simán képes legyőzni egy influenza járványt, ha kellően karban van tartva. Sőt, egy pestist is képes legyőzni, de az legyen egy másik téma ;)

 

Télen majdnem mindenki 'betegeskedik ' Köhögünk néha, folyik az orrunk, hamar kifáradunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy a szervezetünk takarékra van kapcsolva. Szervezetünk számos funkciója lelassul és a véráramlásunk is romlik, fázunk mint a fene, nemcsoda hogy egy ilyen állapotban a baktériumok és vírusok sokkal könnyebben utat vernek magunknak a testünkbe.

Éppen ezért, főleg ebben az időben fontos a természetes védekezőképességünk (immunrendszer) erősítése és tápolása. Az erős immunrendszer egyik legfontosabb feltétele az épp bélflóra. kevesen tudják, hogy a gyomrunkban (egy átlagos felnőtt) 2,5-3 kg baktérium van és ezek egy része teszi ki immunrendszerünk 70%-át. A gond csak az, hogy a sok összevissza zabálással, meg esztelen rendszertelenséggel ezt a jó ki bélflórát nagyon-nagyon sokan a feje tetejére állították.

Ezen még ront az is, hogy a 'modern' ember szervezete elfelejtett védekezni a kis nüansznyi (láz, torokfájás, megfázás ... stb.) dolgok ellen, ugyanis mindenen egy pirulával próbálunk úrrá lenni, aminek következtében nem adjuk meg szervezetünknek az esélyt, hogy harcoljon, győzzön és tanuljon! Aminek következtében a legközelebbi rohamnál úgy állunk majd a vírusok képzeletbeli harcmezején mint egy szikla és nincs az az ég, hogy ledöntenének.

Mindössze egy-két apróságra kell csak figyelni, aztán hamar az élet részévé válik az, hogy megadunk magunknak mindent, ami ahoz kell, hogy a lehető legegészségesebbek legyünk.

Érdemes figyelni:

komment

Címkék: táplálkozás betegség egészség életmód orvoslás járvány h1n1 természetes védettség


süti beállítások módosítása