közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.01. 14:40 Eli-from-zZz

Oltások, és ami bennük van

Mostmár kivonták az Európai Unió országaibol a higyany alapú hőmérőket, de még mindig megtalálhatjuk életünk területein. Nem is hinnénk, de részei az oltásoknak és gyógyszereknek, ahol tartósítószerként hasznosítják (Etil-higyan - thiomersal) és akárcsak az ólomnál, erre is jobban felvan készülve egy felnőtt szervezet, mint egy újszülött.

 

A higyany (Hg) tocicitása a formájától, a mérgezés útjától, illetve a mennyiségtől függ. Lehet, hogy lázmérőket már nem készítenek/forgalmaznak vele, mert ha esetleg eltörne, akkor képes egy egész szoba levegőjét mérgezővé tenni, ám még így is nagyon nagy a hétköznapi életben való felhasználása. Alkalmazzák festékekben, gyógyszerekben, rovarölő szerekben, elemekben, fluoreszkáló villanykörtékben, arckrémekben, gomba ellenes szerkben és végül védőoltásokban.

A higany sói és egyéb szerves vegyületei közül a rendkívül erősen mérgező dimetil-higany csak laboratóriumokban fordul elő. Metil-higany formájában raktározódik el a halak húsában, az etil-higany pedig gyógyszerek, oltások alkotórésze.

Sajnos nagyon sokat érintkezhet vele az ember, holott egy toxinról van szó. Elösször 1998-ban jelent meg egy tanulmány, mely megalapozta a higyany és az autizmus összefüggését. Ez a tanulmány, arra alapult, hogy 8 teljesen egészséges gyerek akkor kezdett el az autizmusra utaló jeleket mutatni, miután megkapták a kanyaró-mumpsz-rubeola oltást. Természetesen azonnal reagáltak a felmerült gyanúra, és kivonták az említett oltásokból a thiomersalt, ám sokkal nagyobb kockázatként lett elkönyvelve az, ha az emberek nem oltatják be magukat.

A mai H1N1 oltásokban is higyany alapú a tartósítószer, ami bekerül a szervezetbe és bizony nem megy ki onnan. Ami még ennél is rosszabb, hogy a csecsemőknek beadott oltásokban (mindamellett, hogy csökkentették a mennyiséget) még mindig higanyszármazékok találhatóak. Egyes csecsemőknek való influenzavakcinák még mindig 12,5 mikrogramm higanyt tartalmaznak oltásonként.

Forrás:

komment

Címkék: betegség tanulmány oltás orvoslás járvány mérgek h1n1 vegyi anyagok


süti beállítások módosítása