közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.03. 17:01 Eli-from-zZz

A bőr, és amire képes

Az emberek leges-legnagyobb érzékszerve a bőr. Hihetetlenül intezíven juttatja el az agyunkba a különböző ingereket és ugyancsak fontos a szerepe, diagnosztikai szempontból. Ha valami bajunk van, akkor a bőrünkön tutira látni fogjuk ennek a jeleit.

 

A bőr a mi elsődleges pajzsunk. Számtalan káros hatás ér minket, amik lehetnek fizikai, vagy kémiai jellegűek, akkor is a bőrünk veszi fel velük elősször a versenyt. Ha a szervezetünkb nem megfelelően működik, akkor ez a bőrünkön is meglátszik és megjelennek a kellemetlen tünetek.

Bőrünk fontos szerepet játszik a méreganyagok kimosásában. A vesék mellett a bőr az egyik legfontosabb szervük, mely a verejtékmirigyek segítségével segítségére van a szervezetnek abban, hogy a méreganyagok eltávozzanak. Éppen ezért a fokozozz verejtékezés, akár annak is lehet a jele, hogy a vesével nincsen valami rendben, ezért a verejtékmirigyeknek többet kell vállalniuk.

Mindemellett a testünk hőszabályozója is egyben, és nagyon fontos légző szerepet is betölt. Legalább annyira fontos az egészséges és tiszta levegő  bőrlégzése, mint az úgynevezett tüdőlégzésnek. Kevesen tudják, de bőrünk is légzik és segít oxigént juttatni a vérbe. (Kinek mennyire rémlik a Goldfinger című James Bond? Abban van egy rész, ahol az egyik nőt úgy ölik meg, hogy tetőtöl talpig bekenik aranyal. Ennek következében megfullad)

Hogy miként épül fel a bőr és milyen szerepet játszik a védetségünkben, azt már mások remekül összefoglalták, így nektek is ezt ajánlom:

 

komment

Címkék: bőr táplálkozás város egészség életmód tanulmány víz védelem tüdő hormonok kozmetikum mérgek vegyi anyagok természetes védettség


süti beállítások módosítása