közZzöld

Tudj a hatásokról! Törekedj jobbításra! Amit megtudtál, azt másokkal is oszd meg!

Linkblog

2010.02.14. 13:51 Eli-from-zZz

OÉTI az ovikban

Az OÉTI jóvoltából létrejött az első olyan felmérés kicsiny országunkban, ami az óvodák étkeztetését vizsgálta. A felmérés során közel 1.000 ovit vizsgáltak meg, több mint 75.000 gyerekkel együtt és álltalánosságban a közétkeztetés sem minőségben, sem mennyiségben nem felelt meg az elvárásoknak.

 

A zöldség- gyümölcsfogyasztást illetően sajnos a napi friss zöldséget, gyümölcsöt csak a közétkeztetők fele (54%) tudta biztosítani. A zöldségekhez hasonlóan a gyümölcsök mennyisége is 24%-kal elmaradt a rendeletben javasoltaktól. A 10 nap alatt átlagosan négyszer kaptak a gyerekek nyers gyümölcsöt. A szülők rendszeresen hozzájárultak a gyermekek étkeztetéséhez a térítési díjon felül. Jó jel, hogy ezen belül legnagyobb arányban a friss gyümölcs és zöldség szerepelt.

Az óvodák 40%-a vett részt a 2008/2009-es tanévben valamilyen egészséges életmódot népszerűsítő programban. Az óvodák 42%-ban tartottak önállóan foglalkozásokat a gyerekeknek, 54%-ban más foglalkozás keretében. A napi tevékenységhez kapcsolódóan az óvodák 97%-ban nevelték a gyerekeket az egészséges életmódra.

komment

Címkék: gyümölcs táplálkozás egészség életmód tanulmány óvoda zöldség élelmiszer


süti beállítások módosítása